Hur Neurosonic förändrade Mikko Heinos, 40 år,  kamp mot kroniska sömnproblem

Hur Neurosonic förändrade Mikko Heinos, 40 år, kamp mot kroniska sömnproblem

Mikko Heino är en snart fyrtioårig man som tidigare var en ivrig landsvägscyklist. Heino har lidit av allvarliga sömnproblem nästan hela sitt liv: sömnproblemen började i vuxen ålder och förvärrades efter att hans aktiva karriär slutade. I värsta fall kunde Heino bara sova mindre än en timme per natt. Han sökte hjälp för sina sömnproblem från olika behandlingsmetoder, började med akupunktur, och under de svåraste tiderna var han tvungen att ta 5-10 tabletter på kvällen för att få lite vila. På grund av sömnproblem var han också tvungen att ta mycket sjukledigt.

Efter att ha hört om Neurosonics behandlingsstolar bestämde han sig för att prova behandlingarna, även om han initialt var skeptisk till behandlingen och dess effektivitet. "Det fanns inget kvar i traditionell medicin där jag kunde söka hjälp för mina sömnproblem," säger Heino.

Effektiviteten av Neurosonic-behandlingen överraskade honom

"Effekterna var mycket positiva. Jag tog behandlingar cirka 2-3 gånger i veckan under tre veckor, och sömnproblemen började förbättras. Vid min första behandling somnade jag i stolen. Detta hände under dagen - jag kommer inte ens ihåg när jag sist fick en tupplur under dagtid," delar Heino med sig.

Effektiviteten av behandlingen har överraskat både Mikko och hans läkare. Heino säger att läkaren som behandlade honom hade en mycket positiv inställning till behandlingen och dess resultat. Medicinering är nästan ett minne blott för honom. Han ger stort tack till Neurosonics Marco för att vara så entusiastisk över att utveckla produkten och hjälpa kunder på individuell nivå.

Vibrationsterapi lugnar och hjälper med sömnen

"Jag skulle rekommendera denna produkt till alla som har kroniska sömnsvårigheter eller de som har lidit av sömnproblem under en längre tid. Behandlingen tvingar din kropp att lugna ner sig, och jag skulle också rekommendera den för människor som lider av stress," säger han. Heino säger att han också hittade hjälp från behandlingen under en svår livssituation när någon nära honom gick bort.

Heino använde behandlingsstolen regelbundet mellan 2012 och 2013. Numera, i 2016, går han inte på behandling mer än några gånger om året, och enligt honom, endast för att det känns så bra.

"Jag vet inte hur många människor som har fått så mycket hjälp från denna stol. Förhoppningsvis skulle människor inse i tid att söka hjälp från källor andra än apotek. Det låter absurt att en stol som vibrerar skulle kunna hjälpa. Trovärdigheten kommer dock bara genom att prova själv," kommenterar Heino.