Bättre och djupare sömn

Neurosonic har en lugnande effekt genom kroppen på det autonoma nervsystemet och sinnet. Produktion av stresshormoner minskar, vilket återställer sömnrelaterade mekanismer. Personen lugnar ner sig och somnar lättare. Nattliga uppvaknanden minskar och sömnen blir bättre och mer återhämtande.

Episoder av djupsömn och REM-sömn ökar

Enligt den feedback som vi har fått, ökar Neurosonic varaktigheten av djup sömn såväl som REM-sömn. Flera börjar se fler drömmar. Cirka 80% av de som använder Neurosonic har stor nytta av 1 till 5 behandlingar och får hjälp med sömnstörningar.

Enligt kundfeedback verkar det som att vibrationen även påverkar den interna klockans funktion i kroppen, så att de återställande sömnperioderna flyttar sig mer till början av natten, där de naturligt borde vara.

Stress stör signalsubstansernas funktioner

Långvarig stress producerar för mycket kortisol, adrenalin och andra signalsubstanser som aktiverar kroppen. I synnerhet stör hög kortisolproduktion funktionen av GABA (gammaaminosmörsyra), en viktig hämmande signalsubstans i hjärnan och det centrala nervsystemet. Detta förhindrar eller gör det svårare att somna.

Vad påverkar Neurosonic?

Återhämtning

Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, jolloin palautuminen tehostuu. Samalla lihasten verenkierto ja aineenvaihdunta palautuvat ennalleen nopeammin.

LÄS MER

Stresslindring

Nervbanorna som är i alert tillstånd lugnar ner sig och det orsakar positiva förändringar i signalsubstansaktiviteten, vilket möjliggör återhämtning.

LÄS MER

Kvaliteten på sömnen

Sömnmekanismerna återställs, vilket gör det lättare att somna, nattliga uppvaknanden minskar och sömnen blir bättre och mer återställande.

LÄS MER

Neurosonic I media