OP Gruppens kundreferens: Återgår till arbetsdagar med hjälp av Neurosonic

OP Gruppen har under flera år aktivt satsat på de anställdas välbefinnande i arbetet genom att ge personalen till exempel vilorum för att återhämta sig under arbetsdagen. Neurosonic soffor finns även i vilorum på några av OP:s kontor.
Vi bad anonymt OP Gruppens anställda om feedback om Neurosonic och hur de använder Neurosonic under sina arbetsdagar. 440 personer svarade på enkäten.

Nästan alla användare skulle rekommendera Neurosonic till en kollega

Mer än 70 % av de tillfrågade hade provat Neurosonic.
De flesta av de tillfrågade använde Neurosonic månadsvis eller mer sällan, men glädjande nog hade ett signifikant stort antal användare provat Neurosonic mer än en gång. Bland användarna hade förändringar i uthållighet observerats även vid färre användningar, och man uppskattade att den positiva effekten av Neurosonic kunde bli ännu mer betydande om den användes regelbundet.
Lite mindre än 30 % av de tillfrågade hade inte testat Neurosonic. De flesta av de tillfrågade som inte hade testat Neurosonic kände inte till enheten existens, bokningsmetoder eller hindret var oförenligheten av scheman.
De svarande som ännu inte testat Neurosonic visade dock entusiasm för att testa divaner med undersökningen och ansåg, tillsammans med de som testat, att det är en betydande fördel att erbjuda Neurosonic som en del av arbetshälsan.

Återgå till arbetsdagar och bättre sömn

Neurosonic används mest på OP Gruppens kontor för återhämtning under arbetsdagen och avkoppling efter arbetsdagen. Neurosonics positiva effekt på återhämtning och stressreducering under arbetsdagen, "återställning" efter arbetsdagen och bättre sömnkvalitet framgår av användarkommentarerna.
Många som använde Neurosonic ansåg att användningen av Neurosonic särskilt ökade uthålligheten under arbetsdagen. I undersökningen nämndes flera gånger den anmärkningsvärda effekten av 10-minuters power naps på uthållighet och koncentration under resten av dagen. Flera respondenter sa att de också använder Neurosonic efter arbetsdagar, då det var lättare att lämna jobb och affärsärenden på arbetsplatsen och gå hem med ett uppfräschat sinne. Neurosonic nämns som ett bra sätt att "ventilera dina tankar"
Kommentarerna nämnde också återhämtning efter träning, vilket Neurosonic har haft en positiv effekt på. Användare har upplevt att återhämtningen från träning gick snabbare med hjälp av Neurosonic och att de får nödvändiga pauser för statiskt sittarbete.
Kopplingen mellan Neurosonic och bättre sömnkvalitet dyker upp ofta i kommentarerna. Användare har både upplevt och sett från statistiken på sina smartklockor eller Oura att Neurosonic har en positiv effekt på sömnkvaliteten eller att få sömn.
Även om Neurosonic inte upplevde några betydande fördelar under de första användningstillfällena, nämndes det att det var en bra påminnelse och ett ställe att pausa arbetsdagarna, och användarna var redo att prova olika Neurosonic-program.
Undersökningen har genomförts tillsammans med OP Gruppen och Neurosonic våren 2024.