Neurosonic förbättrar medarbetarnas välbefinnande: Erfarenheter från DNA Oyj

Intervju med Tarja Sinkkonen, fastighetschef, DNA Oyj

När Neurosonic-soffan levererades till DNA:s huvudkontor besökte jag livepresentationen och broschyrerna. Först var jag riktigt skeptisk till hur en vibrerande divan kunde hjälpa och om den verkligen skulle hjälpa till med sömn till exempel. Jag har inga problem med att somna själv, men att vakna på natten har varit ganska normalt i flera år.

När jag väl bestämt mig för att prova finns det inget att förlora om man bara ligger under filten i 20 minuter och lyssnar på fina ljud. Nästa morgon kände jag mig lite sur, jag märkte att jag hade sovit hela natten utan att vakna en enda gång!

För mig är den bästa tiden för en stunds avkoppling oftast efter kontorsdagen innan jag går hem. Du måste bara komma ihåg att reservera den där lilla tiden för dig själv, för belöningen har varit den bästa varje gång - en hel natts sömn.

DNA Oyj investerar i sina anställdas välbefinnande

DNA Oyj vill vara den bästa platsen att arbeta och lära, och stödjer därför också medarbetarnas välbefinnande på många sätt. Till exempel, sedan 2017, har företaget erbjudit Neurosonic solstolar på sina kontor för användning av sina anställda, vilket gör att de kan dra fördel av denna unika metod för avkoppling och återhämtning. Detta initiativ är en del av en bredare strategi som syftar till att förbättra arbetsplatsens välbefinnande och produktivitet.

Under 2019 genomfördes en masteruppsats om effekterna av Neurosonic-apparater på anställdas välbefinnande med DNA. Resultaten var imponerande. Enligt studien tyckte 93 % av de tillfrågade att användningen av Neurosonic-enheten var användbar, och mer än 85 % bedömde enhetens fördelar med mer än 8 poäng på en skala från 1-10. De anställda rapporterade att avslappning, koncentration och sömnkvalitet förbättrades. Studien betonade också att regelbunden användning av mer än 20 minuter var särskilt effektiv för att förbättra koncentrationen och främja sömnkvaliteten.

Denna studie belyser värdet av att integrera friskvårdsteknik på arbetsplatsen. Genom att erbjuda medarbetarna verktyg för att hantera stress och förbättra det övergripande välbefinnandet har DNA Oyj satt ribban högt för andra företag som vill stötta sin personalstyrka.

Neurosonic-tekniken stödjer de anställdas välbefinnande

Neurosonics produkter är designade för att främja djup avslappning, förbättra sömnkvaliteten och stödja övergripande välbefinnande. Dessa enheter använder lågfrekventa vibrationer för att stimulera kropp och själ, vilket hjälper till med återhämtning och minskar stressnivåerna. Så här kan Neurosonic stödja anställdas välbefinnande:

  1. Återhämtning dagtid: Korta sessioner i Neurosonic-fåtöljen hjälper arbetare att återhämta sig under dagen, minskar trötthet och förbättrar energinivåerna. Detta är särskilt användbart för dem som arbetar långa timmar eller krävande scheman.
  2. Stressreducering: Milda vibrationer och olika program utformade för avslappning kan avsevärt minska stress och ångest, vilket skapar en lugnare och mer fokuserad arbetsmiljö.
  3. Förbättrad sömnkvalitet: Regelbunden användning av Neurosonic-teknik har visat sig förbättra sömnkvaliteten genom att främja avslappning och minska fysisk och mental spänning. Detta kan vara till stor hjälp för arbetare som kämpar med sömnproblem och kan leda till bättre övergripande hälsa och produktivitet.

Att integrera Neurosonics produkter på arbetsplatsen kan vara ett viktigt steg för att stödja anställdas hälsa och välbefinnande. DNA Oyj:s erfarenheter visar att dessa verktyg kan ge verklig förändring till en hälsosammare och mer balanserad arbetsmiljö. För företag som vill investera i sina anställdas välmående erbjuder Neurosonic en effektiv lösning som lämpar sig för modernt välbefinnande.