Neurosonic madrass för att stödja mental hälsa i Satakunta Psychiatry

Neurosonic-madrassen har rönt ett stort intresse som stöd för olika behandlingsformer. I år testade arbetsgruppen för stabilisering av psykiatri inom välfärdsområdet Satakunta användningen av Neurosonic-madrassen som en del av sin behandling . Utifrån testrapporten var erfarenheterna mycket positiva, och användningen av madrassen upplevdes som användbar, särskilt för att stödja känslomässig reglering och avslappning.

Neurosonisk testning i psykiatrins stabiliseringsarbetsgrupp

I stabiliseringsarbetsgruppen behandlas särskilt unga vuxna med emotionella regleringsutmaningar. Under testperioden som varade från januari till maj 2024 använde 26 kunder Neurosonic-madrassen vid individuella möten och gruppmöten. Syftet med testet var att ta reda på hur väl madrassen hjälpte till att hantera känslor och koppla av.

Använda en madrass för att stödja känslomässig reglering

Neurosonic-madrassen användes i början eller slutet av möten, beroende på klientens vakenhetstillstånd. Till exempel bidrog madrassaktiveringsprogrammet för underaktiva kunder till att göra dem mer närvarande i samtal. På motsvarande sätt bidrog madrassen i slutet av möten till att lugna ner sig, om stressiga ämnen diskuterades på mötet. Flera kunder använde madrassen regelbundet och rapporterade att det var lättare att koppla av under långa pass.

En av kunderna beskrev sin upplevelse så här: "Jag har aldrig varit så avslappnad." Detta belyser madrassens potential att för första gången levandegöra en verklig upplevelse av stressavlastning.

Användarupplevelser och feedback

Kundfeedback var mestadels positiv. Vårdgivare och kunder ansåg att madrassens programutbud var tillräckligt för olika behov. Speciellt musik som en del av övningen ansågs vara viktig eftersom den hjälpte till att fokusera och lugnade sinnet.

Erfarenheter av psykiatripersonal

Vårdpersonal hade också nytta av att använda Neurosonic-madrassen. Efter en hektisk dag hjälpte avkoppling på madrassen att återhämta sig från stress, vilket förbättrade hanteringen. Detta understryker madrassens potential att stödja arbetshälsan i en psykiatrisk vårdmiljö.

Sammanfattning: Neurosonic till stöd för psykiatrin

Baserat på testperioden var Neurosonic-madrassen perfekt lämpad för användning av stabiliseringsarbetsgruppen. Med hjälp av madrassen slappnade klienterna av och var mer mottagliga för resten av behandlingen. Även om madrassens bärbarhet uppfattades som användbar, kan konstant rörelse vara tröttsamt. I dessa fall kan en divan eller en stol vara genomförbara alternativ.

Användningen av Neurosonic-madrassen bör vara flexibel och lättillgänglig, särskilt i enheter där behovet av det kan dyka upp plötsligt. I framtiden skulle det också vara intressant att studera personalens erfarenheter av att använda en madrass för att stödja arbetshälsan.

Neurosonic – för behandlingsstöd och välbefinnande.