Sömnkvalitet

Neurosonic har en lugnande effekt på kroppen, det autonoma nervsystemet och sinnet. Utsöndringen av stresshormoner minskar och sömnmekanismerna återställs. Nattliga uppvaknanden minskar, sömnen blir lugnare och återhämtningen effektiv.

Sekvenserna av djupsömn och REM-sömn ökar

Hos de flesta människorna främjar Neurosonic sekvenserna av djupsömn och REM-sömn. Många börjar drömma mer. Omkring 80 procent av användarna ser en betydande förbättring redan efter 1–5 användningar och får hjälp med sina sömnstörningar.

Den väsentliga effekten som Neurosonic har på sömnen är en förändring i den inbyggda klockans funktion, vilket flyttar en större del av vilan till nattens tidiga timmar, där den naturligtvis måste vara.

Signalsubstanserna som aktiverar larmtillståndet minskar

Långvarig stress orsakar en överproduktion av kortisol, adrenalin och andra signalsubstanser som aktiverar kroppen. I synnerhet försämrar en överdriven kortisolproduktion funktionen av GABA (gammaaminosmörsyra), som är den vanligaste hämmande signalsubstansen i hjärnan och det centrala nervsystemet. Detta gör det svårt eller omöjligt att somna.

Stimuleringen med Neurosonic minskar överproduktion av kortisol och bidrar till en bättre funktion hos signalsubstanserna. En lägre kortisolproduktion har också mycket positiva hälsoeffekter för diabetiker.

Återhämtning av serotoninproduktionen

Stress saktar ner och förstör serotoninproduktionen. Serotonin är en mycket viktig signalsubstans för sömnkvaliteten och för upprätthållande av sömnen. Serotonin omvandlas i hjärnan till melatonin, som gör att sömnen fortsätter. Den största delen av serotoninet (95 %) produceras i serotoninreceptorer som finns i tarmen. Neurosonic balanserar tarmfunktionen via det parasympatiska nervsystemet och förbättrar blodcirkulationen. Detta påverkar direkt även stämningsläget och många andra fysiska funktioner.

SÖMNKVALITET

Neurosonic_sininenaalto

Kunderfarenheter

Enklare att somna

Mer djupsömn

Mer drömmar

Sömnen ger bättre återhämtning och därför behövs inte omåttligt mycket sömn

Bättre stämningsläge

Mer energi under arbetsdagarna

Bättre minne

Lindrar symtom på restless legs-syndromet, ger bättre sömn

Sömnen ger bättre vila och de nattliga uppvaknandena minskar

Sänkt långtidsblodsocker