Kundberättelse: Hur en vibrerande stol hjälpte en 40-årig man med allvarliga sömnproblem

Mikko Heino är en snart fyrtio man som en gång aktivt utövade roadracingcykling. Heino har lidit av allvarliga sömnproblem nästan hela sitt liv: sömnproblemen började i vuxen ålder och förvärrades efter att hans aktiva karriär tog slut. I värsta fall kunde Heino bara sova mindre än en timme per natt. Han berättar att han har sökt hjälp för sömnproblem från olika behandlingsformer, ända sedan akupunktur, och i de svåraste tiderna fick han ta 5-10 tabletter på kvällen för att ens få någon form av vila. På grund av sömnproblem fick han också vara sjukskriven mycket.

Om Neurosonic behandlingsstolar efter att ha hört det bestämde han sig för att prova behandlingarna, även om han till en början var skeptisk till behandlingen och dess effektivitet. – Det fanns inget kvar inom traditionell medicin som jag kunde ha sökt hjälp hos för mina sömnproblem, säger Heino.

Effektiviteten av Neurosonic-behandlingen var överraskande

– Effekterna var väldigt positiva. Jag tog behandlingar ca 2-3 gånger i veckan i tre veckor och sömnproblemen började avta. Under första behandlingen somnade jag i stolen. Det här hände under dagen – jag minns inte ens när jag senast fick någon form av konjunktivit under dagen, säger Heino.

Effektiviteten av behandlingen har överraskat både Miko och hennes läkare. Heino berättar att läkaren som behandlade honom hade en mycket positiv inställning till behandlingen och dess resultat. För honom är drogbehandling nästan ett liv som lämnats bakom sig. Han ger ett stort tack till Marco från Neurosonic för hur entusiastisk han har varit att utveckla produkten och hjälpa kunden på individuell nivå.

Vibrationsterapi lugnar och hjälper dig att somna

-Jag skulle rekommendera den här produkten till alla som har kroniska sömnproblem eller till de som har lidit av sömnproblem lite längre tid. Behandlingen tvingar kroppen att lugna ner sig och jag skulle även rekommendera detta till personer som lider av stress, konstaterar han. Heino berättar att han även fick hjälp av behandlingen i en svår livssituation, då en närstående person gick bort.

Heino använde vårdstolen regelbundet mellan 2012 och 2013. Idag, 2016, går han bara i behandling några gånger om året, och även då, enligt hans ord, bara för att det får honom att må så bra.

– Jag vet inte hur många som har fått så stor hjälp av den här stolen. Jag hoppas att folk skulle inse att de skulle gå tidigt nog för att söka hjälp från någon annanstans än på apoteket. Det här låter helt absurt, att en stol som vibrerar skulle kunna hjälpa. Men gatans trovärdighet kommer bara genom att prova själv, konstaterar Heino.

Mikko Heino har en gång varit aktivt involverad i roadracingcykling.