Dressyrryttaren och kommersiella piloten Antti Lehtilä får hjälp av Neurosonic för både jetlag och återhämtning från sport

Antti Lehtilä är en 29-årig kommersiell pilot och skolryttare. För första gången fick Antti höra talas om Neurosonic efter att ha pratat med en vän om pilotyrket och de relaterade utmaningarna i kombination med tävlingsidrott.

"Särskilda utmaningar i yrket som trafikflygare är oregelbundna och ständigt förändrade arbetstider och att anpassa sin egen livsstil därefter", säger Antti; "Tidiga läggtider och uppvaknande mitt i natten, tidsskillnaden och återhämtningen från det, och påverkan av sittande arbete, särskilt på nedre delen av ryggen och höftböjaren, medför ytterligare utmaningar för arbetsdagen." Som ett resultat av diskussionen föreslog en vän Neurosonic som en ganska pålitlig hjälp för de utmaningar som Anti nämnde.

Hemma använder Antti ständigt Neurosonics mobila madrass, och när han besöker Uleåborg besöker han Saaristonkatu Showroom för att återhämta sig. "Att äga en egen madrass är absolut viktigt i mitt fall på grund av de svåra arbetspassen. Jag använder alla åtta programmen, men för lite olika situationer, säger Antti. Han säger att återhämtningsprogram är till hjälp efter tidsskillnad, långa arbetsdagar och ridträning. Aktivering hjälper inför nattarbete eller långa pass och inför ridträning eller tävling. Antti använder avslappning för att förbättra kvaliteten på sin sömn efter kvällsskiftet när hans kropp går i överväxel. Avslappning hjälper också särskilt när man ändrar dygnsrytmen, då man måste gå och lägga sig betydligt tidigt och vakna mitt i natten.

Antti upplever att Neurosonic har förbättrat sin sömnkvalitet avsevärt och möjliggjort bättre nattsömn. Han säger att effekten av tidsskillnaden har minskat markant och återhämtningen från den har förkortats. Neurosonic har hjälpt till både när man återvänt från öst och väst. ”Jag tror att Neurosonic har gjort det möjligt för mig att både kunna tävla i dressyr och flyga som yrke. Hjälpen att återhämta sig och att få tillräckligt med vila av hög kvalitet är fantastisk, säger Antti i slutet av sin feedback.