Fitnesscenterentreprenören säger: Jag fick en madrass för att lindra stressnivån

Jag jobbar på två träningscenter som entreprenör och efter att coronasituationen eskalerade i mitten av mars visste jag att arbetsbördan de kommande månaderna skulle bli väldigt tung. Arbetsdagarna var långa och stressiga, vilket gjorde att kropp och själ hela tiden gick i överdrift, vilket gjorde att det berömda ljuset fick brännas i båda ändar. Jag förstod att jag nu också behöver säkerställa en tillräcklig återhämtning så att jag kan leda företagen hedersamt genom den akuta coronasituationen. Jag hade tidigare provat Neurosonics mobilmadrass i ett par veckor och i början av maj bestämde jag mig för att göra en investering i mitt välmående och skaffa samma madrass till mitt hem i hopp om att det skulle hjälpa mig att lugna ner mig kl. slutet av arbetsdagen och kanske med denna sömn också skulle börja smaka bättre igen.

Jag fick madrassen specifikt för att lindra stressnivåer genom att lugna sinnet och jag fick för vana att gå på avslappnings- eller återhämtningsbehandling i 20-30 minuter efter arbetsdagen. Den konkreta och omedelbara fördelen här var att jag fick det här lilla ögonblicket i min dag när yttre stimuli (telefon, dator, tv, etc.) inte fanns, samtidigt tog den behagliga vibrationen från madrassen min uppmärksamhet och därmed mitt sinne började lugna ner sig under behandlingen. På ett visst sätt fick jag en kort meditativ stund i min vardag, som hjälpte till att släppa det överbelastade tillståndet och förtydliga sinnestillståndet. Naturligtvis, med ett lugnare sinne, var det också lättare att somna och sova bättre.

Jag är inte kvalificerad att kommentera de direkta fysiska effekterna av vibrationerna, men jag tyckte att madrassen var till stor hjälp för att lugna mitt sinne, varför jag köpte den. Så jag kan säga att jag hade nytta av madrassen, speciellt under en stressig arbetsperiod, då återhämtningstiden var väldigt begränsad.

Angående återhämtning och stopp vill jag generellt nämna att det vore viktigt för oss alla att regelbundet ta stunder av lugn för oss själva, så att man lugnt kan undersöka om ens liv går åt den håll man vill. Om vi ​​inte har tålamodet, vet hur eller vågar stanna upp och titta på vår situation är det lätt att slösa veckor, månader eller till och med år på meningslösa saker. Om och när Neurosonic hjälper mig att hålla den önskade riktningen, då har investeringen varit värd varenda euro!

Sakari Kiljander , entreprenör och VD för Fit Oulu Oy & Fit Oulunsalo Oy